Projects

St. Gabriele School Courtyard

Edmonton, Alberta

Project Overview

St. Gabriele Elementary School in Edmonton, Alberta retained the services of EDA Collaborative Inc. to develop a detailed design for an outdoor classroom and playground located in the courtyard of their facility.  The preparation of the design included concept development, detail design drawings, construction management and contract administration.  The design transformed the courtyard from an unused asphalt site into an accessible, creative, and imaginative environment.  The design provides opportunities for interaction with water, sand, and vegetation and promotes physical and artistic activities through various playground equipment features.  The courtyard is well used and enjoyed by children of all ages at the school and it has received positive feedback from staff and parents.